Esther van der Kooij.

GZ-psycholoog BIG 79932506725

Email: esther@gooisepraktijk.nl

Over Esther

Mijn naam is Esther van der Kooij. In 2016 ben ik aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als orthopedagoog. In de jaren hierna heb ik ervaring opgedaan binnen een grote jeugdhulpverleningsorganisatie en bij een psychologenpraktijk in Amsterdam. Sinds oktober 2020 werk ik met veel plezier binnen de Gooise praktijk. Sinds januari 2021 ben ik hier tevens in opleiding tot GZ-psycholoog.

 

Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen bij mij terecht voor diagnostiek en behandeling. Bijvoorbeeld wanneer er (mogelijk) sprake is van ontwikkelingsstoornissen (zoals ADHD en autisme), gedragsproblemen, (faal-)angst, zelfbeeldproblematiek of stemmingsproblematiek. Ik werk zowel met kinderen en jongeren individueel als met ouders en andere betrokkenen.

In mijn aanpak werk ik zoveel mogelijk vanuit de competenties die het kind of de jongere al bezit en sluit ik aan bij zijn of haar belevingswereld en interesses. Binnen de behandelingen maak ik gebruik van o.a. een oplossingsgerichte benadering, cognitieve gedragstherapie, creatieve materialen en ontspanningstechnieken.

 

Ik werk in Weesp en op onze hoofdlocatie in Huizen.

Opleidingen