Informatie voor verwijzers

Deze pagina is bedoeld voor mogelijke verwijzers van de Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd. Onze praktijk behandelt kinderen en jeugdigen tot 18 jaar.

 

Rechtstreeks aanmelden bij de GPKJ:

Als u een vraag heeft over onderzoek en/of behandeling kunt u rechtstreeks aanmelden via ons beveiligde aanmeldformulier op de website of telefonisch (035-5231111).

 

Vergoeding door de gemeente:

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de bekostiging van de jeugd-GGZ en dyslexiezorg (zie voor meer informatie hieronder). Voor deze zorg is een verwijzing die voldoet aan de eisen van de overheid) van de huisarts, medisch specialist, gemeente zorgloket en/of een jeugdarts van de GGD nodig.

Indien u als verwijzer een cliënt wil verwijzen naar de jeugd GGZ dan dient de volgende informatie te worden aangegeven op de verwijsbrief.

  • De verwijzing is gericht aan de GPKJ of GPP
  • Vermoeden DSM-5 stoornis
  • NAW gegevens (incl. AGB code) verwijzer
  • Handtekening verwijzer
  • Patiëntgegevens
  • Plaats en datum verwijzing

 

Vergoeding Gemeenten
Wij hebben contracten met alle gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek (Huizen, Laren, Blaricum, Hilversum, Gooise Meren (Naarden, Bussum, Muiden), Wijdemeren (Ankeveen, Loosdrecht, Kortenhoef, Nederhorst den Berg, ‘s-Graveland en Breukeleveen) en de regio Amersfoort (waaronder Eemnes).

 

Per 1 januari krijgen cliënten van de gemeente een persoonsgebonden budget.

In de regio Gooi en Vechtstreek is dit:
Ambulante Jeugd GGZ zorgniveau 0: 1250,- euro (voorheen de GB-GGZ)
Ambulante Jeugd GGZ zorgniveau 2: 5000,- euro (voorheen de S-GGZ)

 

In de regio Amersfoort is dit:

Ambulante Jeugd GGZ interventieniveau 1: 1538,- euro (voorheen de GB-GGZ)
Ambulante Jeugd GGZ interventieniveau 2: 5769,- euro (voorheen de S-GGZ)

Bij afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd, of waarbij cliënten niet verschijnen zijn wij genoodzaakt om een tarief van 40 euro in rekening te brengen bij de ouders. Bij onderzoeken die niet op tijd worden afgezegd, wordt 100 euro in rekening gebracht.

18+ vergoede zorg

Voor vergoede zorg boven de 18 jaar, verwijzen wij naar onze zusterpraktijk Gooise Psychologen Praktijk.

 

Wanneer wordt zorg niet vergoed?

Er is een aantal stoornissen waarbij de behandeling momenteel niet vergoed wordt door de gemeente. Zo wordt lichtere sociaal emotionele problematiek niet altijd vergoed. Voor specifieke vragen neem contact met ons op.

Behandeling voor deze problemen is binnen de praktijk natuurlijk wel mogelijk, maar de cliënt betaalt deze dan wel zelf. Een verwijsbrief is in een dergelijk geval niet noodzakelijk, maar wij stellen relevante informatie vanzelfsprekend op prijs. In een enkel geval wordt deze zorg wel vergoed vanuit de gemeente. Hiervoor kunnen ouders contact opnemen met sociale team van de desbetreffende gemeente.

Wij bieden geen hulp voor:

  • Ernstige verstandelijke beperkingen
  • Verslavingen
  • Genderproblematiek
  • Acute crisissituaties

 

Communicatie met u als verwijzer:

Wanneer de behandeling is afgerond, ontvangt de verwijzer, indien cliënt en ouders toestemming hebben gegeven, bericht over het beloop van de behandeling en indien relevant een mogelijk advies.

 

Cliëntenoverleg?

U kunt ons bereiken op het algemene nummer 035-5231111. Daarnaast kunt u vanzelfsprekend ook gebruik maken van onze verschillende telefonische spreekuren: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12:00-13:00, op woensdag van 11:00-12:00. Ook zijn wij goed bereikbaar per mail (info@gooisepraktijk.nl).

Indien blijkt dat de verwijzing niet passend is voor een van de collegae van de Gooise psychologen Praktijk of de Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd, dan kunnen wij meedenken over behandelmogelijkheden elders.