Vergoeding

De hulpverlening valt onder de vergoede zorg, wanneer u een verwijsbrief heeft van uw huisarts of gemeente (die voldoet aan de eisen van de overheid). De GPKJ declareert elke maand de facturen voor de jeugdzorg aan de gemeente. U hoeft hierin niets te doen, er is geen sprake van een eigen bijdrage. In alle andere gevallen moet u onze zorg zelf vergoeden.

Betalingsvoorwaarden

Afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, worden in rekening gebracht. De reden hiervoor is dat de vrijgevallen plekken niet meer kunnen worden opgevuld. Deze kosten kunt u niet declareren bij uw gemeente.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op deze website. Er wordt uiterlijk binnen 5 – 10 werkdagen contact met u opgenomen. Afhankelijk van de hulpvraag en de passende vorm van hulp, hebben wij mogelijk specifieke documenten van u nodig. Dit wordt met u besproken bij de aanmelding.

18+ zorg bij de Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd.

De Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd biedt ook zorg voor jongeren vanaf 18 jaar. Hierdoor krijgen jongeren die 18 jaar worden tijdens een behandeling binnen de DBC (Jeugdwet) de mogelijkheid het traject voort te zetten. Het DBC-traject wordt afgesloten, waarna een nieuw traject (initiële dbc) onder de Zorgverzekeringswet geregistreerd kan worden. De psychologische zorg voor jongeren vanaf 18 jaar kan (gedeeltelijk) vergoed worden door de verzekering.

Zorg op restitutiebasis

De Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd heeft geen contracten met zorgverzekeringen. De behandeling voor jongeren en volwassenen vanaf 18 jaar wordt geboden op restitutiebasis. De restitutiebasis houdt in dat de cliënt de factuur van de behandeling opgestuurd krijgt en betaald aan de Gooise Praktijk. De Gooise Praktijk brengt het geldende NZA tarief in rekening. De factuur kunt u vervolgens indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw polis kunt u een volledige of gedeeltelijke vergoeding krijgen van de kosten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw behandelaar of uw zorgverzekeraar.

Particuliere tarieven

Voor dienstverlening die niet voor vergoeding in aanmerking komt, ontvangt u een particuliere factuur. Klik hier voor onze particuliere tarieven.