Over de Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd

In augustus 2012 is de Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd van start gegaan. De praktijk komt voort uit de Gooise Psychologen Praktijk waar u al sinds 1997 terecht kunt voor psychologische en psychotherapeutische zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen. Bij onze praktijk voor kind en jeugd werkt een team van enthousiaste en ervaren orthopedagogen, orthopedagoog-generalisten, GZ-psychologen en psychotherapeuten die zorgdragen voor een breed hulpaanbod voor kinderen, jongeren, hun ouders en scholen. Kort samengevat kunt u bij onze praktijk terecht voor diagnostisch onderzoek, psychologische behandeling en begeleiding wanneer er vragen of problemen zijn op het gebied van gedrag, sociaal-emotionele ontwikkeling, opvoeden en leren bij kinderen en jongeren en hun ouders.

Waar staat de Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd voor?

De Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd vindt het belangrijk dat psychologische zorg laagdrempelig en dichtbij huis is. Dit bieden wij door naast onze hoofdlocatie op de Jan van Brakelstraat in Huizen, ook vanuit verschillende locaties in Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Weesp te werken. Er is een goede samenwerking met de huisartsen en Jeugd- en Gezinsteams van de verschillende gemeentes. Indien wenselijk werken wij nauw samen met scholen in de regio.

In de praktijk bieden wij verschillende mogelijkheden qua werkwijze, vorm en duur van de behandeling. Wij bieden individuele hulp voor het kind of de jongere zelf, ouderbegeleiding en systeemgesprekken. Om zo goed mogelijk bij de hulpvraag aan te sluiten werken wij multidisciplinair. Samen met alle collega’s zetten wij ons volop in voor de jeugd GGZ en hulp bij leerproblemen.

U bent van harte welkom op onze praktijk!