Over de Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd

 

In augustus 2012 is de Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd van start gegaan. De praktijk komt voort uit de Gooise Psychologen Praktijk waar u al sinds 1997 terecht kunt voor psychologische en psychotherapeutische zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen. Bij onze praktijk voor kind en jeugd werkt een team van enthousiaste en ervaren orthopedagogen, GZ-psychologen, psychotherapeuten en remedial teachers die zorgdragen voor een breed hulpaanbod voor kinderen, jongeren, hun ouders en scholen. Kort samengevat kunt u bij onze praktijk terecht voor onderzoek, advisering en begeleiding wanneer er vragen of problemen zijn op het gebied van gedrag, sociaal-emotionele ontwikkeling, opvoeden en leren bij kinderen en jongeren.

Waar staat de Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd voor?

De Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd vindt het belangrijk dat psychologische zorg laagdrempelig en dichtbij huis is. Dit bieden wij door naast onze hoofdlocatie op de Jan van Brakelstraat in Huizen, ook vanuit verschillende locaties in Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Weesp te werken. Er is een goede samenwerking met de huisartsen en jeugd en gezinsteams van de verschillende gemeentes. Indien wenselijk werken wij nauw samen met scholen in de regio.

In de praktijk bieden wij verschillende mogelijkheden qua werkwijze, vorm en duur van de behandeling. Wij bieden individuele hulp voor het kind of de jongere zelf, ouderbegeleiding en systeemgesprekken. Om zo goed mogelijk bij de hulpvraag aan te sluiten werken wij multidisciplinair. Samen met alle collega’s zetten wij ons volop in voor de jeugdGGZ en de dyslexiezorg.

U bent van harte welkom op onze praktijk!

Hoe kunt u zich aanmelden?

gooise praktijk onderzoekAanmelden kan via het aanmeldingsformulier op deze website. Er wordt binnen één week contact met u opgenomen. Afhankelijk van de hulpvraag en de passende vorm van hulp, hebben wij mogelijk specifieke documenten van u nodig. Dit wordt met u besproken bij de aanmelding.

 

Vergoeding

De hulpverlening valt onder de vergoede zorg, wanneer u een verwijsbrief heeft van huisarts of gemeente (die voldoet aan de eisen van de overheid). De GPKJ declareert vanaf 1 januari 2018 per maand de facturen voor de jeugdzorg aan de gemeente. U hoeft hierin niets te doen, er is geen sprake van een eigen bijdrage. In alle andere gevallen moet u onze zorg zelf vergoeden. Zie voor meer informatie over de vergoeding het kopje verwijzers.

Bij afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd, of waarbij cliënten niet verschijnen zijn wij genoodzaakt om een tarief van 40 euro in rekening te brengen bij de ouders. Bij onderzoeken die niet op tijd worden afgezegd, wordt 100 euro in rekening gebracht.

Aanmelden
Behandelvormen