De Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd biedt al jaren zorg op het gebied van leerproblemen. U kunt bij ons terecht voor onderzoek, advisering en begeleiding wanneer er problemen zijn in het leren. Dyslexiezorg is één van de onderdelen waar wij ruime ervaring mee hebben. We werken met een klein, maar ervaren, team dat bestaat uit orthopedagogen en een GZ-psycholoog. Wij staan voor persoonlijke, op het individu toesneden, kwalitatief hoogstaande zorg.

Onze praktijk is aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie en beschikt over interne protocollen voor diagnostiek en behandeling van dyslexie. Hierin volgen wij de richtlijnen uit het Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling 3.0 en de Brede Vakinhoudelijke Richtlijn Dyslexie. Hier kunt u meer over lezen op de website van het NKD (www.nkd.nl).

Wanneer er op de Basisschool sprake is van hardnekkige leesproblemen waarbij de ondersteuning op school niet voldoende geholpen heeft, wat blijkt uit een grote achterstand op het gebied van technisch lezen, kan de school van uw kind u helpen bij het aanvragen van vergoeding van een dyslexieonderzoek door de Gemeente.

Ook wanneer u niet in aanmerking komt voor vergoeding kunt u bij ons terecht voor dyslexiezorg. Bijvoorbeeld wanneer uw kind al op het Voortgezet Onderwijs zit, wanneer er sprake is van dyslexie, maar niet van Ernstige Dyslexie (ED) of wanneer u woont in een Gemeente waar wij geen contract mee hebben.Ook kunt u bij ons terecht voor remedial teaching (RT), wanneer er nog niet voldoende ondersteuning geboden is om (vergoed) dyslexieonderzoek op te starten.

Voor dyslexiezorg kunt u terecht op de volgende locaties:

  • Jan van Brakelstraat 4, 1271 WG Huizen
  • Gezondheidscentrum de Driesten, Torenzicht 26e, 3755 CC Eemnes
  • Regionaal Medisch Centrum Weesp, Korte Muiderweg 2a, 1382 LR Weesp

Ook begeleiden wij leerlingen op locatie De Springplank, Aristoteleslaan 135, 1277 AV Huizen.

 

Voor de gecontracteerde gemeenten verwijzen wij u naar de pagina Vergoedingen en tarieven

Hoe werkt de vergoeding van leerproblemen en dyslexiezorg via de Gemeente?

 

De Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd heeft contracten afgesloten met diverse gemeenten. Kijk voor de gecontracteerden gemeenten op de pagina Vergoedingen en tarieven. U dient zelf de aanvraag voor een beschikking te doen bij de gemeente. De school kan u daarin begeleiden.

Nadat u bericht heeft gekregen van de gemeente dat uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u zich aanmelden bij de Gooise Praktijk voor kind en jeugd.

U kunt als ouder(s) zelf uw kind aanmelden bij de Gooise Praktijk via onze website met de knop hieronder. 

Onvergoede zorg

Indien er geen “beschikking” afgegeven is door de gemeente, of u bent niet woonachtig in de gecontracteerde gemeenten, dan kunnen cliënten terecht voor particulier onderzoek (of screening)  of behandeling van dyslexie. De kosten hiervan zijn voor de cliënt (of ouders) zelf. Ook hebben scholen of samenwerkingsverband hier soms een budget hiervoor. Hiervoor kunt u bij uw school of samenwerkingsverband informeren.

Wij hebben goede contacten met de meeste scholen in Huizen, Blaricum, Laren en  Eemnes. Daarnaast werken wij ook regelmatig samen met andere scholen binnen en buiten het Gooi.