Dinfy van Laarhoven MSc.

Rol:Orthopedagoog

Email: dinfy@gooisepraktijk.nl

Over Dinfy

Mijn naam is Dinfy van Laarhoven. Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht als kinder- en jeugdpsycholoog. Tijdens de stage van deze opleiding werd ik erg geraakt door de grote invloed die school heeft op het levensgeluk van kinderen en jongeren. Daarom besloot ik mij verder te specialiseren in leerproblemen en leerstoornissen tijdens de opleiding Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, die ik in 2012 afrondde. Inmiddels werk ik al ruim 12,5 jaar met heel veel plezier samen met kinderen en jongeren, hun ouders, leerkrachten en andere onderwijsprofessionals om het leren en het naar school gaan weer fijner te maken.

 

Mijn specialisatie ligt met name op het gebied van onderzoek en behandeling van (ernstige) taal- en rekenproblemen en het uitvoeren en interpreteren van intelligentieonderzoeken. Ook heb ik veel ervaring met het signaleren van eventuele aanverwante problematiek, zoals concentratieproblemen en faalangst.

Ik ben laagdrempelig in het contact en voor kinderen erg benaderbaar. Mijn doel is altijd om kinderen met een glimlach op hun gezicht de praktijk te laten vertrekken.

Ik werk op onze hoofdlocatie in Huizen en op onze locatie in Weesp.

Specialisaties:

  • Dyslexie: diagnosticus en behandelaar
  • Dyscalculie: diagnosticus en behandelaar
  • Intelligentieonderzoek
  • Remedial Teaching